Η κοινότητα open farm καταγράφει και αναδεικνύει τα «ανοιχτά» επισκέψιμα αγροκτήματα και τις μονάδες μεταποίησης αγροτικών προϊόντων που βρίσκονται δίπλα μας ή είναι διάσπαρτα σε διάφορες γωνιές της Ελλάδας. Μονάδες που εκτός από την παραγωγή εξαιρετικών, ποιοτικών αγροτικών προϊόντων, προσφέρουν και υπηρεσίες εκπαίδευσης, βιωματικής εμπειρίας, γευσιγνωσίας, φιλοξενίας, άλλα και αναψυχής.
Ο επισκέπτης του openfarm επιλέγει τα κριτήρια που τον ενδιαφέρουν (περιοχή, παραγωγική κατεύθυνση, πιστοποιήσεις και δραστηριότητες στο κτήμα), βλέπει τις μονάδες που ικανοποιούν την αναζήτησή του και οργανώνει την επίσκεψή του είτε σε απευθείας συνεννόηση με το αγρόκτημα ή με την βοήθεια της ομάδας του openfarm.

 

               

Η επίσκεψη σε ένα παραγωγικό αγρόκτημα αφορά όλες τις ηλικίες καθώς αποτελεί μια ευκαιρία για όλους να ανακαλύψουν από πρώτο χέρι τι σημαίνει να ασχολείσαι με την γεωργία, παράγοντας τα τρόφιμά μας και φροντίζοντας την ύπαιθρο.
Το κατάλληλο αγρόκτημα, στην κατάλληλη εποχή προσφέρει μοναδικές εικόνες κι εμπειρίες, που αποτυπώνονται κι επηρεάζουν την μετέπειτα συμπεριφορά μας και ως καταναλωτές στην πόλη. Προσφέρουν εκτός από διατροφή σε πραγματικό χρόνο και τόπο και τροφή για σκέψη και ευκαιρία για επαφή με την φύση και το αγρο-οικοσύστημα.

      

Πολλοί κάτοικοι της πόλης, άλλα και επισκέπτες – τουρίστες αναζητούν πλέον ανάλογες εμπειρίες και πληροφορίες. Προτάσεις αγροτουρισμού προσφέρονται οργανωμένα, στα πλαίσια της προσέγγισης ενός νέου τουριστικού μοντέλου, αυτό του βιώσιμου αγροδιατροφικού προορισμού. Εκδρομές σε μια περιοχή με πολιτισμικό, αρχαιολογικό και φυσικό – περιβαλλοντικό πλούτο, μπορούν να συνδυαστούν με μια βόλτα σε ένα κοντινό ανοιχτό αγρόκτημα.

Αποτελεί μια εξαιρετική εκπαιδευτική εμπειρία για επισκέψεις σχολείων. Με σύγχρονα εργαλεία όπως η παιγνιώδης μάθηση, το φυσικό παιχνίδι και η βιωματική εκπαίδευση τα παιδιά αποκτούν δεξιότητες και γνώσεις για την σωστή διατροφή, την συνεργασία, και την αγάπη για την φύση.

Είναι μια υπέροχη οικογενειακή δραστηριότητα, μια κυριακάτικη εκδρομική πρόταση, εκπαιδευτική και ψυχαγωγική για παιδιά και ενήλικες.

       

Στα πλαίσια του προγράμματος Open Farm, η med culture αναλαμβάνει την οργάνωση ομαδικών επισκέψεων στα αγροκτήματα του προγράμματος, με στόχο οι επισκέπτες να ενημερωθούν για την προέλευση και διαδικασία παραγωγής της τροφής και πως αυτή μπορεί να γίνει με σεβασμό στο περιβάλλον και στο ζωικό κεφάλαιο.

Στις επισκέψεις συμπεριλαμβάνεται γνωριμία με τους παραγωγούς, ενημέρωση σχετικά με τις εργασίες στο κτήμα, βιωματικά εργαστήρια και επιτόπια γευσιγνωσία των προϊόντων.

      

Επισκεφθείτε ένα αγρόκτημα και ανακαλύψτε τον κόσμο της καλλιέργειας. Ανακαλύψτε την ιστορία πίσω από το φαγητό μας και πώς η καλλιέργεια επηρεάζει την καθημερινότητά μας.

Κάθε εκδρομή και εκδήλωση σε ένα  «Open Farm» είναι μια μοναδική εμπειρία.

 

Open farm experiences:

Με την συμμετοχή των ανοιχτών αγροκτημάτων, οργανώνουμε εκδρομές για γνωριμία με τους παραγωγούς και ενημερωτικές – προωθητικές δράσεις στην πόλη.

 

Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου για να ενημερώνεσαι για τις επόμενες δράσεις: Εκδήλωση ενδιαφέροντος

 

Επισκεφθείτε το eshop μας και επιλέξτε τα προϊόντα και τις εμπειρίες που σας προτείνουμε:

open farm eshop - box - xps