Μερικά βότανα στο μπαλκόνι θα σου χαρίσουν όχι μόνο το άρωμα αλλά και όλες τις ευεργετικές τους ιδιότητες.
Ακολούθησε τις συμβουλές του Παναγιώτη Παπαδόπουλου από την Med Culure  και μπες κι εσύ στην παρέα των
#HOMISTAS !

Πηγή : #HOMISTAS 2.0 by LEROY MERLIN GREECE

  • Το θυμάρι, το θρούμπι, η λεβάντα, το φασκόμηλο, το δενδρολίβανο,  προτιμούν σημεία με ήλιο κι έχουν  μέτριες απαιτήσεις σε νερό (1-2 φορές/ εβδομάδα), οπότε πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, καθώς το υπερβολικό πότισμα μπορεί να προκαλέσει σάπισμα της ρίζας.
  • Το φλυσκούνι (η άγρια μέντα), η ματζουράνα, η λουίζα, το μελισσόχορτο,  έχουν ανάγκη από συχνότερη άρδευση το καλοκαίρι (2-3 φορές την εβδομάδα).

Βήματα:

  • Ανοίγουμε τις τρύπες στράγγισης στην βάση της ζαρντινιέρας και τοποθετούμε χαλίκι ή ελαφρόπετρα για να έχουμε σωστή στράγγιση και να μην σαπίζουν οι ρίζες των φυτών μας .
  • Γεμίζουμε  την  ζαρντινιέρα με καλής ποιότητας  φυτόχωμα, ενισχυμένο με θρεπτικά συστατικά, κομπόστ και περλίτη για να εξασφαλίσουμε καλύτερη κυκλοφορία του νερού και αερισμό της ρίζας.
  • Φυτεύουμε τα βότανα σε αποστάσεις τουλάχιστον 20 εκατοστά κι ενδιάμεσα τα λουλούδια εποχής για να έχουμε ένα όμορφο αισθητικά αποτέλεσμα.
  • Περιμένουμε την ανάπτυξη των βοτάνων για να συγκομίσουμε τα φύλλα και τα άνθη τους και να τα αποξηράνουμε.

#Κηπουρική  #στο_σπίτι … στον κήπο ή το μπαλκόνι μας..
🌻Μέσα από την σελίδα και τις αναρτήσεις μας θα προσπαθήσουμε να δώσουμε όσο περισσότερες πληροφορίες και γνώσεις για τα αγαπημένα μας φυτά, ιδέες για λαχανικά στον κήπο ή το μπαλκόνι, βότανα στην γλάστρα και καλλωπιστικά φυτά.

Μετατρέποντας το μπαλκόνι ή την ταράτσα μας σε ένα μικρό παραγωγικό κήπο, ομορφαίνουμε τον χώρο μας, δημιουργώντας μια όαση πρασίνου που ικανοποίει όλες μας τις αισθήσεις.
Βλέπουμε τους σπόρους και τα φυτά, που φυτέψαμε να μεγαλώνουν, να ανθίζουν, να μυρίζουν όμορφα, αλλά και να δίνουν καρπούς που τους γευόμαστε.

Μείνετε συντονισμένοι ….👇

Med Culture youtube channel